Príslušenstvo k zapojeniu LED svetiel

Zdroj napájania je pre LED svetlá najdôležitejšia súčasť ich vybavenia, ktorá zabezpečuje ich správne fungovanie. Bez pripojenia ku kompatibilnému napájaciemu zdroju osvetlenie nemusí fungovať vôbec, prípadne nebude svietiť tak dobre ako má alebo jeho životnosť bude obmedzená. Z toho dôvodu by ste mali po každé prečítať všetky informácie priložené k danému typu zakúpeného LED svetla. A pokiaľ je pri ňom napísaná informácia, že ide o osvetlenie, ktoré má 12v treba ho zapojiť do napájacieho zdroja 12v. Keď si na toto nedáte pozor a budete zapájať svetlá hocijako, môžete rovnako týmto krokom ovplyvniť správnosť ich fungovania či dĺžku výdrže.

vonkajšie led svetlá

V prípade, že teda chcete vyťažiť z používania LED svetiel maximum, dôkladne treba čítať všetky k nim priložené informácie a dodržať čo sa v nich uvádza. A ak si náhodou neviete dať rady, vždy sa radšej najprv opýtajte odborníka, ako by ste mali dopredu bezhlavo zapájať svetlo tam, kam nepatrí a zbytočne ho tak poškodiť.

rozvodová skriňa

Napájací zdroj je následne možné zohnať v niekoľkých variantoch, pričom sú určité z nich prispôsobené i pre konkrétny typ prostredia. Ide napríklad o zdroj napájania vo forme adaptéru, ktorý sa dá pripojiť rovno do elektrickej zásuvky či nenápadne schovať do skrine, poličky alebo iného kusu nábytku. Podobne sa dá ukryť napájací zdroj i priamo do steny, do rozvodovej skrine alebo upevniť, aby bol súčasťou namontovanej lišty. Okrem toho za zmienku určite stojí aj spomenutý zdroj napájania pre konkrétny typ prostredia, a teda zdroj pre vonkajšie prostredie. Takýto zdroj, ktorý sa využíva v exteriéri je odolný voči vode a navlhnutiu, takže mu nebude prekážať ani dážď, sneh alebo iné nepriaznivé vplyvy počasia. Zdroj dokáže následne vrátane vody odolávať i teplotným rozdielom, pričom zvládne i nadmerné plusové a zároveň i nižšie mínusové teploty. Pokiaľ však nechcete, aby ani tento exteriérový zdroj bol vystavený priamo napospas počasiu, môžete zakúpiť aj napájací zdroj pre vonkajšie prostredie, ktorý je určený na montáž do inštalačnej krabice.